Wie moet volgens jou Amersfoorter van het Jaar worden?

In een schuur en in de tuin slaat Ariaantje van Gent allerlei gedoneerde spullen op, die worden geruild voor houdbare etenswaren. Met Aya’s Toko wil ze kinderen het leed van haar eigen armoedige jeugd besparen. De ruilhandel verloopt via Facebook.

Volledig scherm
© AD

Verdient deze maatschappelijk betrokken bewoonster uit het Soesterkwartier een nominatie voor Amersfoorter van het Jaar 2018? Of maakt rolmodel Eliane Becks Nininahazwe, een in Burundi opgegroeide Amersfoortse, die het taboe op hiv en aids probeert te doorbreken, daar evenveel aanspraak op?

En wat te denken van de broers Koen en Walter Overeem en Wiebe Groeneveld, die een brouwerij openden in Amersfoort (Rock City Beers)?

Of van Ruwan Heggelman, wiens korte film Ik kan vliegen hoge ogen gooit op internationale festivals, of van Jorinde Gommans, bedenker van het nieuwe Yoga Festival, dat bijna 400 bezoekers trok?

Jonge helden als Thijmen, Menno en Joris, die een duif van de verdrinkingsdood redden, mogen ook meedingen, evenals hun leeftijdsgenootjes Menno en Harald. Zij namen het voortouw tijdens een demonstratie in Den Haag, bedoeld om uitzending van de Armeense kinderen Lili en Howick te voorkomen.

Wie op 11 januari 2019 uiteindelijk de prestigieuze titel in de wacht sleept, is aan jou. Zie bovenstaande namen dan ook vooral als suggesties; iedereen die het afgelopen zich op heeft ingespannen voor de stad, dan wel een opmerkelijk initiatief heeft genomen, komt in aanmerking voor de titel.

Een paar honderd lezers stuurden al een kandidaat in. Aandragen kan, met korte toelichting,  tot en met zondag 9 december. Voorwaarde is dat zij wonen in Amersfoort (inclusief Hoogland en Hooglanderveen).

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort