Volledig scherm
Door de politie vrijgegeven beelden van de garnalenroof in Hoevelaken. © Politie Gelderland

Wie stal 82 zakken diepvriesgarnalen uit een supermarkt in Hoevelaken?

Een onbekende man en vrouw hebben 82 zakken diepvriesgarnalen weten te stelen uit een supermarkt in Hoevelaken. Dat gebeurde op zaterdag 16 november. Omdat de politie naarstig op zoek is naar het stel, zijn vanmiddag beelden van het duo te zien in het opsporingsprogramma Bureau Gelderland van Omroep Gelderland.

Het duo stapte even na 11.30 uur de supermarkt binnen en pakte een mandje. Bij een van de kassa’s pakte de vrouw vermoedelijk ook twee grote shopper-boodschappentassen. Eenmaal aangekomen bij het diepvriesvak laadden de verdachten de tassen vol zakken met garnalen, om ze daarna bij de entree van de winkel neer te zetten.

De vrouw verliet de winkel vervolgens zonder af te rekenen. De man zette de tassen daarna in een winkelwagentje en liep de supermarkt uit met 40 kilo aan garnalen. De waarde van hun buit: 600 euro.

Grote partijen

Volgens politiewoordvoerder Ruud Visser is het niet na te gaan of supermarkten al eerder te maken hebben gehad met dergelijke diefstallen van grote partijen garnalen, inktvisringen of diepgevroren vis. ,,Ik sluit evenwel niet uit dat een diefstal van deze omvang en met deze brutaliteit voorafgegaan is door eerdere diefstallen. Om dat precies in kaart te brengen hebben we de verdachten nodig.’’ 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort