Volledig scherm
PREMIUM
Dennis Hogeveen: 'Ik zal niet veel meer op de fiets zitten'. © Saskia Berdenis van Berlekom

Wijkagent Dennis Hogeveen neemt afscheid: 'Liendert heeft zich geweldig opgericht'

interviewLiendert gaat hem missen. En dat gevoel is wederzijds. Wijkagent Dennis Hogeveen (40) vertrekt na negen jaar uit het multiculturele stadsdeel dat hem om meerdere redenen zo lief is. ,,De wijk komt van ver, maar is enorm opgebloeid.''

Quote

Social media vormen een ideaal instrument bij het politie­werk in deze tijd.

Dennis Hogeveen

Nog niet iedereen wil er aan. Dat Dennis, hún Dennis, straks niet meer controlerend door Liendert en het aangrenzende Rustenburg fietst, op deurbellen drukt, lastige jongeren vermaant of eenzame buurtbewoners een hart onder de riem steekt; het zal wennen worden voor de bevolking in de naoorlogse, gemengde wijken aan de oostkant van Amersfoort.

Ze gunnen de wijkagent zijn sprong op de carrièreladder, natuurlijk, maar Dennis is, samen met Ayhan Arguden, die gelukkig wel blijft, deel geworden van het buurtmeubilair. Ze kunnen op hem bouwen. En is hij er fysiek even niet, dan zijn de lijntjes via Facebook, Twitter en Instagram nog steeds kort. Stuur je de wijkagenten een bericht, of reageer je op een van hun vele posts op social media, dan krijg je altijd antwoord. Voor Liendert en Rustenburg geldt: blauw op straat én op de digitale snelweg.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort