Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van hoe de woningen op het terrein komen te staan. © IMOSS

Woningen op terrein van oude vleesfabriek Noack

Op het voormalig terrein van vleesconservenfabriek Noack aan de Soesterweg worden 48 woningen en 26 appartementen gebouwd. Projectontwikkelaar Goossen Te Bas Bouw presenteerde vanavond het plan aan omwonenden.

Volledig scherm
Na de brand in november. © Saskia Berdenis van Berlekom

Iets meer dan een half jaar nadat een grote brand het complex van de oude vleesconservenfabriek Noack aan de Soesterweg in de wijk Soesterkwartier verwoestte, presenteerden projectontwikkelaar Goossen Te Pas Bouw en ontwerpbureau Imoss vanavond tijdens een bijeenkomst voor omwonenden de eerste tekeningen en woningbouwplannen.

Op het terrein naast het spoor is Goossen Te Pas Bouw voornemens om 74 woningen te bouwen. Er komen 48 rijtjeswoningen, waarvan 16 hoekwoningen en 32 tussenwoningen. Deze komen zowel aan de kant van de Soesterweg als aan de kant van de Wagenwerkplaats. Het terrein moet een overgangsgebied worden tussen de arbeiderswoningen van de Soesterweg en de straten daaromheen en het industriële Wagenwerkplaats (dat door de Nederlandse Spoorwegen gebruikt werd voor de reparatie van spoorwegmateriaal).

In samenwerking met indebuurt Amersfoort