Volledig scherm
Senioren in Soest die willen verhuizen, krijgen hulp van en wooncoach. © Portaal

Wooncoach helpt oudere verhuizen in Soest

Ouderen in Soest die zich geen raad weten met verhuizen, kunnen vanaf nu gratis terecht bij een wooncoach.

Het idee komt van woningcorporaties De Alliantie en Portaal. Al hun huurders van 65 jaar en ouder kunnen vanaf deze maand gratis gebruik maken van persoonlijk advies en begeleiding van wooncoach Anja Weygertze. ,,De wooncoach is er voor senioren die vinden dat hun huidige woning niet langer geschikt voor hen is en graag willen weten wat er mogelijk is. Samen gaan ze op zoek naar het vinden van het juiste huis, passend bij de woonwensen van de huurder”, vertelt Stefan Gradisen van Portaal.

Er komt namelijk heel wat kijken bij een verhuizing op latere leeftijd. ,,Wanneer traplopen lastiger begint te worden of de tuin te veel onderhoud vraagt,wordt er gekeken welke mogelijke verhuisoplossingen er zijn. Ieder mens is uniek en elke situatie is verschillend. Dat vraagt om maatwerk”, aldus Gradisen.

Doorstroming

Behalve senioren moet de wooncoach ook starters op weg helpen. ,,Doorstroming is een belangrijk thema. Als een 65-plusser verhuist, komt er een woning vrij voor bijvoorbeeld een gezin of een tweepersoonshuishouden. Uiteindelijk krijgen zo ook jongeren en starters een kans.”

De Alliantie en Portaal verhuren samen 4200 sociale huurwoningen in Soest. De wooncoach is sinds 2016 actief in Amersfoort en heeft in die tijd 74 ouderen geholpen. In Soest gaat het in eerste instantie om een proef van een jaar. ,,Als deze proef succesvol blijkt en we genoeg senioren een helpende hand kunnen bieden, gaan we ermee door.”

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort