Volledig scherm
Aanrijding © William Harthoorn

Woudenberger krijgt werkstraf voor dodelijke aanrijding uit 2013

De 37-jarige man uit Woudenberg die in 2013 een dodelijk auto ongeluk veroorzaakte in Renswoude, is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar.

De verdachte zat op de bewuste nacht met twee vrienden in de auto. Hij had eerder die avond alcohol had gedronken en is toch gaan rijden. In Renswoude verloor hij de macht over het stuur, waarna de auto uiteindelijk met veel kracht tegen een boom is gebotst. De 24-jarige Edenaar Joey Stap die op de achterbank zat overleed bij de klap. De verdachte heeft de nabestaanden onherstelbaar leed aangedaan, aldus de rechtbank.

Vervolging

In de zaak is in eerste instantie een man uit Leusden vervolgd. Hij is in 2016 door de rechtbank vrijgesproken. V. raakte destijds zwaargewond bij de botsing. Hij lag een week op de intensive care en zei zich daarna niets meer te kunnen herinneren van het ongeval. Op beelden van een tankstation langs de A12 was te zien hoe de Woudenberger, die net als zijn vrienden onder invloed was van alcohol en drugs, acht minuten voor de crash achter het stuur kroop.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort