Volledig scherm
66 mensen deden zaterdag mee aan de yogales van Jorinde Gommans. © Edgar van Kesteren

Yogales in het Randenbroekerpark voor Nepalese weeskinderen

Een yogales in het Randenbroekerpark heeft gisteren 825 euro opgeleverd voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de Ombir Foundation; een stichting die 11 Nepalese weeskinderen een kans geeft op een toekomst.

Het initiatief voor een yogales in het Amersfoortse stadspark kwam van de 29-jarige communicatietrainer & yogadocente Jorinde Gommans. Eind juli zag zij het verhaal van de Ombir Foundation voorbij komen op Facebook. Ze was 'diep geraakt' en besloot zich daarop aan te sluiten bij Global Mala. Global Mala is een wereldwijd evenement, bedacht door een yogadocent. Tijdens dit evenement doen yogi’s over de hele wereld zonnegroeten om energie, bewustwording en betrokkenheid te genereren. 

Quote

We wilden het evenement klein en intiem houden, maar stonden uiteinde­lijk met 66 man in het Randenbroe­ker­park

Jorinde Gommans

Gommans wilde een soortgelijk evenement combineren met een actie voor de Nepalese weeskinderen. ,,In eerste instantie was het idee om het evenement klein en intiem te houden, en voornamelijk familie en vrienden uit te nodigen. Maar vorige week zag ik de aanmeldingen binnenstromen." Gommans stond zaterdagochtend met maar liefst 66 man in het Randenbroekerpark. ,,Er sloten zelfs nog mensen aan die zich niet hadden aangemeld, maar toch graag mee wilden doen en wilden doneren." 

Op de dag van de yogales zelf is er 740 euro opgehaald. Gommans: ,, Maar in de afgelopen weken hebben mensen die niet aanwezig konden zijn bij de yogales, ook al gedoneerd. Alles bij elkaar is er een bedrag van 825 euro gedoneerd. En men kan nog doneren tot 1 oktober." De wens van de yogadocente is om op een bedrag van 1000 euro uit te komen.

Tekst loopt door onder de foto...

Volledig scherm
Jorinde Gommans wil volgend jaar een heus yoga festival organiseren in Park Randenbroek en roept belangstellenden op tot een samenwerking. © Edgar van Kesteren

Als laatste roept Gommans op tot samenwerking met gelijkgestemden. ,,Mijn ambitie is om volgend jaar zomer een yoga festival te organiseren in het Randenbroekerpark. Niet alleen op het grasveld maar in het hele park; met verschillende workshops, yogalessen, eettentjes, & muziek. Ik wil graag een plek creëren waar iedereen helemaal zichzelf kan zijn, ongeacht leeftijd, etniciteit en achtergrond. Dus bij deze direct een oproep aan iedereen die het leuk zouden vinden om dit idee samen met mij tot werkelijkheid te brengen!"

Over de Ombir foundation

Mick Brocker (24) richtte in 2016 de Ombir foundation op, vernoemd naar een van de Nepalese weeskindjes die hij tijdens zijn studie in Nepal ontmoette. Het doel van de stichting is om geld in te zamelen waarmee een weeshuis gebouwd kan worden, en om over voldoende financiële middelen te beschikken om zo de kinderen te kunnen voorzien van eten, kleding en onderwijs. De bouw van het weeshuis is ondertussen gestart, maar er is nog 40.000 euro nodig om het huis af te maken.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort