Volledig scherm
Keune in Soest. © Google Street View

Zorg over hoogbouw van Keune in Soest

Bewoners van de Sloothaak in de wijk Boerenstreek in Soest maken zich zorgen over de voorgenomen bouw van een grote opslaghal voor het bedrijf Keune Haircosmetics. Plan is die te bouwen langs de Dorresteinweg, die parellel loopt aan hun huizen. Vooral de hoogte van 11 meter ziet de buurt niet zitten.

Ook het CDA maakt zich zorgen over die hoogte, blijkt uit vragen van fractievoorzitter Peter Lucas. De toegestane hoogte van 11 meter is buitenproportioneel ten opzichte van de rij woning aan de Sloothaak, vindt hij.

De opslag is gepland op het voormalige terrein van sierbestratingsbedrijf Nico Strumpel. ,,De buurt vindt het op zich prima dat Keune wil uitbreiden'', zegt Jannes Bosma, die met andere bewoners actie onderneemt tegen de toegestane hoogte. Ook zijn er zorgen over de opslag van chemische stoffen. ,,Maar dat zo'n hoogte is toegestaan, is vreemd.''

CDA'er Lucas stelt vast dat in het bestemmingsplan voor bedrijventerrein de Soestdijkse Grachten onvoldoende rekening is gehouden met woningbouw die parallel aan de Dorresteinweg is gevestigd. De panden in de directe omgeving zijn allemaal 8 meter.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Amersfoort