Volledig scherm
© Romy Hoijtink

Zorgverleners onderzoeken komst ‘buurtziekenhuis’ Barneveld

Huisartsen uit Barneveld, Zorgorganisatie Norschoten, Klimmendaal Revalidatiespecialisten en Ziekenhuis Gelderse Vallei slaan de handen ineen om de mogelijkheid van een ‘buurtziekenhuis’ te onderzoeken. Vandaag ondertekenden zij hiervoor de intentieverklaring.

In het transmurale gezondheidscentrum, zoals de officiële term luidt, wordt zorg gegeven door meerdere zorgverleners, zo dicht mogelijk bij huis. Het aantal ouderen dat langer thuis blijft wonen neemt toe en de behoefte aan zorg dus ook. Huisartsen en zorginstellingen gaan nu onderzoeken of een dergelijk gezondheidscentrum haalbaar is in Barneveld. 

Spreekuurcentrum

Een locatie is al op het oog. Het huidige spreekuurcentrum van Ziekenhuis de Gelderse Vallei bij woonzorgcentrum Norschoten zou kunnen groeien tot een buurtziekenhuis, waar huisarts, therapeut, specialist ouderengeneeskunde en medisch specialist samenwerken. Patiënten hoeven dan minder snel naar Ede, Utrecht of Arnhem voor een behandeling. 

De politiek in Barneveld staat positief tegenover het initiatief. Wethouder van Volksgezondheid Hans van Daalen noemt de intentieverklaring ‘een eerste grote stap’ in de samenwerking tussen huisartsen, therapeuten en zorgorganisaties. In het begin van dit jaar stelde het CDA ook al dat de komst van een gezondheidscentrum ‘noodzakelijk’ is voor Barneveld. 

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort