Volledig scherm
PREMIUM
Op het terras van de wijnbar geeft de gast zijn smaakvoorkeur op, en laat zich dan verrassen. © Cees Wouda

Zuster Margaux: 'Verrassende wijnen in een romantische tuin'

Terras033Verscholen achter de hoge muren rond het voormalige klooster Mariënhof ligt het romantische en idyllische tuin-terras van wijnbar Zuster Margaux.

Volledig scherm
,,Hoewel ik al heel vaak langs Zuster Margaux gelopen ben, is dit de eerste keer dat ik er op het terras zit. Ik dacht eigenlijk dat het alleen voor bruiloften en besloten feesten was. Ik vind het hier zo ontzettend mooi, het is net een filmset. Ik ben geen enorme wijnkenner. De manier van bestellen is daarom perfect voor mij: je omschrijft wat je lekker vindt en krijgt een verrassende wijn voor je neus. Dat het hier een beetje hoogdrempeliger is dan op andere terrassen vind ik leuk. Het zorgt ervoor dat het heel speciaal voelt. Een avond op dit terras onthoud je eerder dan tien avonden op veel andere terrassen.'' © Annemarie Degens

Als ze bij Zuster Margaux ergens verstand van hebben, is het van wijn. De wijnbar in de historische tuin van Mariënhof, vlak buiten het Amersfoortse stadscentrum, heeft maar liefst veertig verschillende wijnen op glas.

Maar de wijnkaart even inzien? Dat is bij Zuster Margaux geen optie. ,,Toen we hier twee jaar geleden begonnen hadden we een hele mooie wijnkaart'', legt sommelier Stijn van de Wolfshaar uit. ,,Maar dat assortiment wisselde zo snel dat de wijnkaart veranderde in een kraskaart. Het zag er niet uit.''

,,Daarbij merkten we dat mensen alleen bestelden wat ze herkenden, wat ze thuis ook drinken. Dus van die veertig mooie wijnen schonken we alleen de bekende wijnen als Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon, Merlot... En dat is niet de bedoeling van deze bar.'' De oplossing bleek simpel, en geeft een extra dimensie aan het bezoeken van Zuster Margaux: je vertelt de sommelier welke smaken je lekker vindt, en hij of zij zoekt een passende wijn voor je uit.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort