Zwaarbewapende politie-eenheden doen inval bij woonboerderij Eemnes; verdachte (66) uit Den Haag aangehouden

videoDe politie heeft zondagavond met zwaarbewapende eenheden een inval gedaan bij een woonboerderij in het buitengebied van Eemnes aan de Te Veenweg Zuid, waar  waarschijnlijk de synthetische harddrug crystal meth werd geproduceerd. Er werd een 66-jarige verdachte uit Den Haag aangehouden.

De inval in het drugslaboratorium bij de verhuurde woonboerderij kwam voort uit een melding. Het daaropvolgende onderzoek leidde naar de woonboerderij in Eemnes.

Politiemensen met kogelvrije vesten vielen omstreeks 21.00 uur gisteravond de boerderij binnen. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet die geruime tijd in de lucht hing boven het gebied tussen de A27 en de Wakkerendijk. Sindsdien worden het terrein, de boerderij en de tot schuur verbouwde stal bewaakt. 

Chemische stoffen

Vanmorgen zette de politie drones in om het terrein vanuit de lucht in kaart te brengen. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) verrichtte vanochtend metingen naar de in het laboratorium gebruikte chemische stoffen. De dienst gaat het drugslab vandaag ontmantelen.

De fraai verbouwde woonboerderij zou eigendom zijn van een vastgoedondernemer die zelf in Zuid-Afrika verblijft, weten buurtbewoners. Volgens hen werden de villa en het terrein in de dagen voorafgaand aan de inval al door de politie geobserveerd. 

Zwaarbewapende eenheden bij de woonboerderij aan de Te Veenweg Zuid.
Volledig scherm
Zwaarbewapende eenheden bij de woonboerderij aan de Te Veenweg Zuid. © Caspar Huurdeman

Bewoners kregen gisteren aan het begin van de avond van de politie het advies binnen te blijven. ,,Van de inval hebben we niets gezien. Sinds de inval wordt het terrein met grote lampen fel verlicht’’, vertellen zij.

Schuurdeur

Buurtbewoners hebben op het terrein aan de Te Veenweg Zuid geen bewoners meer gezien sinds de woonboerderij wordt verhuurd. Ook hebben zij geen activiteit meer opgemerkt. ,,Ik heb nooit auto’s het erf op zien rijden, laat staan dat er bewoners waren met wie je een praatje kon maken. Wel viel op dat de deur van de schuur, een omgebouwde stal, altijd openstond.’’

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort