Volledig scherm
© ANP

15-jarige joyrider rijdt met 165 km per uur over de A10 bij Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft bij een snelheidscontrole op de A10 Noord een bestuurder aangehouden die 165 kilometer per uur reed. De chauffeur bleek slechts 15 jaar oud te zijn.

Dat laat de politie op Twitter weten. De 15-jarige joyrider reed 65 kilometer per uur harder dan was toegestaan. De auto is door de politie overgedragen aan de eigenaar.

In de auto zat een aantal passagiers die net als de bestuurder minderjarig waren. De bestuurder is meegenomen naar het bureau. Over zijn identiteit is niks bekend, en vanwege zijn minderjarigheid worden daar ook geen verdere mededelingen over gedaan.

Vanmorgen trof de Duitse politie een jongetje van 8 aan op de snelweg. Hij was alleen en verklaarde ‘gewoon zin te hebben om een ritje te maken’. Beide jonge bestuurders kwamen zonder kleerscheuren van hun avontuur af. 

  1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld
    Update

    Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse verdachte George Floyd (46) in Minneapolis. Op foto’s is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. Niet alleen op het centrale plein, ook in de straten eromheen staan en lopen demonstranten. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of zo'n massale bijeenkomst in deze tijden wel zo'n goed idee is.