Volledig scherm
De pizza's vormen een gevaar voor de volksgezondheid © anp

24/7 Pizza gesloten door Voedsel- en Warenautoriteit

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft besloten de vestiging van 24/7 Pizza aan de H.J.E. Wenckebachweg met spoed te sluiten na een inspectie.

De NVWA had een klacht binnengekregen van een klant en besloot de zaak te inspecteren. Er werden meerdere mankementen op het gebied van hygiëne aangetroffen. Dat levert gevaar op voor de volksgezondheid, dus werd overgegaan tot een spoedsluiting.

De NVWA wil niet ingaan op de specifieke mankementen. De zaak mag weer open als de eigenaar alle punten heeft verbeterd. De eigenaar van de pizzeria was niet bereikbaar.

Stappen
Menig Amsterdammer heeft na het stappen wel eens pizza van 24/7 Pizza besteld. De pizzeria is de eerste in Amsterdam die de hele nacht pizza's bezorgd. Op de website staat te lezen dat de beste pizza alleen samengaat "met service, goede hygiëne en een structurele kwaliteitscontrole en dat wordt door onze klanten al jaren lang bijzonder gewaardeerd."

Op internet zijn de recensies gemengd. Een klant die regelmatig pizza's liet bezorgen noemt de sluiting 'een groot gemis', maar op de Facebook-pagina van het bedrijf klagen veel bestellers over koude pizza's.