A1 richting Amsterdam weer open na ongevallen

UpdateMeerdere ongevallen hebben vanochtend tot lange files op de snelwegen ten oosten van Amsterdam geleid. Zowel op de A1 als de A6 botsten volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de ANWB auto's tegen elkaar.

Op de A1 in de richting van Amsterdam gebeurde rond 6.45 uur een ongeval bij knooppunt Diemen. Daarbij waren zeven personenauto's betrokken. Eén persoon raakte lichtgewond (nekklachten). De snelweg moest in de richting van de hoofdstad helemaal worden afgesloten en dat leidde tot een file van 13 kilometer. Iets na 9.00 uur ging de A1 weer helemaal open.

Overigens botsten een kwartier na het eerste ongeluk en 500 meter eerder op de A1 ook nog een vrachtauto en een personenauto tegen elkaar. Daardoor raakte niemand gewond.

Op de A6 in de richting Lelystad - Muiden reden rond 8.00 uur 5 personenauto's tegen elkaar. Een persoon moest naar het ziekenhuis. Tussen Almeerderzand en Muiderberg moesten er twee rijstroken dicht en dat had een file van 10 kilometer tot gevolg. Rond 9.15 uur ging de snelweg weer helemaal open.