Aanslag Martin Kok kwam vanuit de bosjes

VideoMisdaadjournalist en ex-crimineel Martin Kok zat in de auto van zijn tachtigjarige vader op de parkeerplaats van seksclub Boccaccio, toen er op hem werd geschoten. De dader heeft zich vermoedelijk al die tijd in de bosjes verschanst.

Op het met bomen en struiken begroeide terrein aan de Hector Treublaan in Laren staan meerdere palen met camera's. Het is dus goed mogelijk dat de moord is gefilmd.  

Donderdagmiddag had Kok nog een lunch met collega's in de misdaadjournalistiek. Hij was opgeruimd en vrolijk. Later die middag belde hij nog met het AD. De verslaggever vroeg voor de grap of Kok laatst nog vreemde dingen onder zijn auto had gevonden, refererend aan een bom die in juli onder zijn auto zat geplakt. ,,Nee nee, het gaat goed. Het is rustig," zei Kok daarop.  

Zoals hij wel vaker ongegeneerd deed, stuurde Kok gisteravond nog een foto vanuit seksclub Boccaccio, meldt misdaadjournalist Timo van der Eng op twitter. De oud-crimineel en voormalig uitbater van seksclubs had het op de laatste avond van zijn leven naar zijn zin.

'Perfecte' dood
Advocaat Bart van Elst beaamt dat zijn cliënt ondanks de recente dreiging lekker in zijn vel zat: ,,Hij genoot van het bestaan als misdaadblogger. Hij genoot van de aandacht en van de primeurtjes die hij wist binnen te slepen. 'Kijk, weer een skoepie,' appte hij dan trots."

Kok was voor niets en niemand bang, zegt Van Elst. ,,Ook niet na de bomaanslag, of de keer daarvoor, toen zijn auto was doorzeefd met kogels. Het enige dat hem echt raakte was dat na de bomaanslag zijn zoontje uit huis werd geplaatst. Zijn zoontje was hem alles. Het was de enige reden dat Kok voorzichtig deed. Hij wilde nog wat langer van zijn kind genieten."

Maar als het dan toch moest gebeuren, dan had zijn uiteindelijke rustplaats, seksclub Boccaccio, niet beter uitgekozen kunnen worden. ,,Boccaccio was de eerste adverteerder op zijn site. Martin kwam er al jaren. Als hij zijn eigen dood had kunnen regisseren, dan had hij hier zeker voor getekend. Alleen wel tien of vijftien jaar later."