Zwembadbezoekers op de ligweide van het De Mirandabad in Zuid.
Volledig scherm
Zwembadbezoekers op de ligweide van het De Mirandabad in Zuid. © anp

Amsterdam denkt na over rookvrije buitenzwembaden

Mogelijk is een deel van de Amsterdamse buitenzwembaden binnenkort rookvrij. De gemeente bespreekt met verschillende partijen de mogelijkheden voor een rookvrije buitenzwembadomgeving.

'De gemeente Amsterdam zet zich in voor een gezonde leefomgeving voor alle Amsterdammers. Een rookvrije omgeving maakt hier onderdeel van uit,' laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Bij een van de gemeentelijke zwembaden werden al maatregelen getroffen. In het Noorderparkbad mag alleen nog gerookt worden op de aangewezen plekken. 

Ligweides
In hoeverre de buitenbaden rookvrij worden is nog niet duidelijk, maar het doel is om kinderen bij de zwembaden zo min mogelijk met roken in aanraking te laten komen.  

Het Longfonds, een van de partijen waarmee de gemeente in gesprek is, riep dinsdagochtend op tot rookvrije buitenzwembaden en wil dat bijvoorbeeld roken op ligweides verboden moet worden.

Naast het Noorderparkbad zijn het De Mirandabad, het Zuiderbad, het Flevoparkbad en het Brediusbad gemeentelijke zwembaden. In de binnenbaden van de gemeentelijke zwembaden mag al geruime tijd niet meer gerookt worden.

Lees ook: In deze buitenbaden kun je de hele zomer terecht