Volledig scherm
© anp

Amsterdam in top 30 meest populaire Instagram-plaatsen

Amsterdam is blijkbaar een bron van inspiratie voor mensen die actief zijn op Instagram. De hoofdstad maakt namelijk deel uit van de 'World's Top 30 Hashtagged Cities' van de populaire foto-app en is daarmee één van de meest geliefde locaties voor Instagrammers.

De lijst met populaire locaties:
#nyc, #london, #paris, #dubai, #miami, #istanbul, #chicago, #barcelona, #moscow, #losangeles, #berlin, #toronto, #madrid, #lasvegas, #tokyo, #hongkong, #sydney, #sanfrancisco, #amsterdam, #bangkok, #boston, #sandiego, #rome, #atlanta, #milan, #houston, #riodejaneiro, #orlando, #vancouver en #stockholm

Volledig scherm
© anp

Met name Schiphol, het Rijksmuseum, het Centraal Station, de talloze kanalen, de Dam en het Vondelpark zijn favoriete plekjes om een fotootje te trekken, blijkt uit de lijst. Mensen gaan op 's lands grootste luchthaven op de foto met bijvoorbeeld de Kerstman, de letters 'I Amsterdam' bij één van de ingangen of hun vlucht.

Ook laten zij middels de hashtag #Amsterdam weten het uitgaansleven van Amsterdam goed te kunnen vinden. Ze nemen bijvoorbeeld selfies in Paradiso, de Melkweg of in op de Wallen.

Tokyo
Amsterdam is niet de enige Europese plaats op de lijst. Ook hoofdsteden als Londen, Parijs en Berlijn zijn populaire locaties in de top 30, waarin ook onder meer New York, Dubai en Tokyo voorkomen.

2015 was een succesvol jaar voor Instagram. Het haalde Twitter in qua aantal gebruikers en is nu het tweede meest populaire online platform ter wereld met meer dan 400 miljoen actieve gebruikers.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement