Volledig scherm
Pieter van Gaart: Het is niet echt een heel mooi aangezicht © AT5

Amsterdammer krijgt giga afvoerbuizen op balkon

,,Ze hebben een soort fabriekje in mijn tuin neergezet," zegt Amsterdammer Pieter van Gaart tegen AT5. Hij woont in de Kinkerstraat en krijgt binnenkort een Nepalees-Indisch restaurant als onderbuur. Die hebben afgelopen donderdag vast 'zonder overleg' wat ventilatiepijpen op het dak geplaatst.

,,Ik wil dat ze weggaan, ze tasten mijn woongenot aan," aldus Van Gaart in de reportage van AT5. Hij wijst daarbij naar de 'monsterlijke' afvoerbuizen. Volgens de Amsterdammer is er niets overlegd en is het restaurant gewoon vast begonnen met verbouwen.

Woningbouwvereniging Stadgenoot is eigenaar van het pand. Ook zij weten niets over het plaatsen van de luchtafvoerpijpen. Woordvoerder Pim de Ruiter: ,,Bij ons iets niets bekend. Als er inderdaad geen sprake is van een vergunning of toestemming, dan ziet het ernaar uit dat het restaurant de pijpen moet verwijderen."

De Ruiter raadt Van Gaart hoe dan ook aan even zelf contact op te nemen. Want, naast een vergunning is er bij de woningbouwvereniging ook geen klacht bekend: ,,We gaan dit natuurlijk niet via de media spelen."