Laat de avocado's maar aanrukken: vanaf februari kun je terecht in het eerste avocadorestaurant van Europa.
Volledig scherm
Laat de avocado's maar aanrukken: vanaf februari kun je terecht in het eerste avocadorestaurant van Europa. © anp

Amsterdammers openen avocadorestaurant

Drie Amsterdamse vrienden openen begin 2017 The Avocado Show, een restaurant in De Pijp dat geheel zal draaien om de populaire instavrucht: de avocado.

Nu de avocado populairder dan ooit is, opent een restaurant waar alle gerechten vrolijk leunen op de frisgroene vrucht. Het is een idee van Amsterdamse vrienden Julien Zaal, Ron Simpson en Jaimie van Heije, die op Facebook terloops een foto van hun onverbouwde toko plaatsten en sindsdien worden overspoeld door positieve reacties.

Het restaurant blijkt dus precies waar Amsterdam behoefte aan heeft.
Simpson: "Het is erg leuk om te zien dat mensen zo positief zijn, al zijn we niet écht verrast: er is een enórme avocadofanbase."

Gepaneerde avocadofrietjes
The Avocado Show, zoals het restaurant gaat heten, is nu nog niet meer dan een gestripte tent, maar het drietal heeft al genoeg ideetjes voor de menukaart. Simpson: "We verzamelen heerlijke recepten van avocadoburgers, avocadoroomijs, chocosmoothies met avocado, gepaneerde avocadofrietjes: je kunt blíjven experimenteren."

Simpson denkt dat avocadofans dus niet snel verveeld zullen raken in de The Avocado Show. "De mogelijkheden zijn eindeloos en onze enige spelregel is dat ergens avocado in moet zitten. Als je ervan houdt, zal je in ons restaurant erg gelukkig worden."

Ron Simpson (l), Jaimie van Heije en Julien Zaal (r) in hun nog te verbouwen The Avocado Show.
Volledig scherm
Ron Simpson (l), Jaimie van Heije en Julien Zaal (r) in hun nog te verbouwen The Avocado Show. © Eigen foto

Het drietal heeft plannen om ontbijt, lunch en diner te serveren, maar zet ook in op latenightdinner. Betekent dat misschien dat Amsterdamse fitgirls voortaan na het uitgaan niet meer huilend in een döner hoeven te happen, maar iets gezonds met avocado kunnen halen?

Simpson lacht: "Nou, ík heb om twee uur 's nachts geen zin in een avocadosalade, maar bijvoorbeeld wel in een burger met avocado. En dan op een fijne plek in plaats van onder een felle tl-lamp. Dat kan dus binnenkort bij ons."

Krijg je geen genoeg van avocado's? VU-hoogleraar Jaap Seidell legt uit waarom iedereen zo dol is op deze groene vrucht.

Zodra The Avocado Show opent, lees je dat in Net Open.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

  1. Onderwijsinspectie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    Onderwijs­in­spec­tie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    De spanningen binnen het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum lopen flink op. Gisteren kwamen berichten naar buiten dat de voorzitter van het schoolbestuur de directeur-bestuurder heeft geschorst. Autoritair optreden, pesterijen en intimidatie zouden daaraan ten grondslag liggen. Een aantal docenten zou daarom zijn vertrokken. De Inspectie van het Onderwijs zegt ook ‘signalen’ te hebben ontvangen over een vermeende bestuurscrisis binnen het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum.