Volledig scherm
De avocadowinkel opent naar verwachting 21 november © anp

Amsterdams avocadorestaurant opent avocadowinkel

De eigenaren van avocadorestaurant The Avocado Show openen eind november een winkel. Mocht je een rijpe avocado niet van een onrijpe kunnen onderscheiden: in The Backstage vind je hulp.

Volgens Julien Zaal, medeoprichter van The Avocado Show, moet de eerste avocadowinkel ter wereld dé plek worden om alles te leren over de groene vrucht.

"Na het openen van ons restaurant merkten we dat de populariteit van de avocado bleef groeien. Maar in Amsterdam is het best moeilijk om eetrijpe avocado's te vinden. In The Backstage is dat geen probleem: we hebben er straks dagelijks 300 liggen."

Volledig scherm
Het avocadorestaurant loopt als een trein. © Charlotte Odijk

Mocht je geen idee hebben wanneer een supermarktavocado rijp is, dan bieden de connaisseurs in The Backstage ook hulp aan.

Zaal: "De meeste mensen knijpen gewoon, maar daar worden de avocado's beurs van. In The Backstage geven experts goede tips."

De avocadowinkel, schuin tegenover The Avocado Show in De Pijp, gaat zich verder richten op boeken, hebbedingetjes en cadeaus rondom de avocado, zoals olieën, paraplu's, keukengerei en kleding.

En mocht het de bezoeker allemaal even duizelen: er wordt ook koffie geschonken. Uit een avocadoschil? Waarschijnlijk niet.

The Backstage, Daniël Stalpertstraat 76 (vanaf 21 november)

Lees het interview met Ron Simpson, de andere eigenaar van The Avocado Show: 'Ik heb vroeg geïnvesteerd in wie ik ken en wie ik ben'

Als The Hangout is geopend nemen we een kijkje en lees je het verslag hier.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.