Volledig scherm
Een foto van het 'appartement' waar op acht vierkante meter een douche is gebouwd en een minikeuken. © Facebook/woningentehuurinamsterdam

Amsterdamse huizengekte:
'appartement' van 8 m2 te huur

Dat het gekkenhuis is op de Amsterdamse woningmarkt, wordt momenteel bewezen met het appartement van acht vierkante meter dat te huur staat in Oud-West.

Het 'zelfstandige mini-appartement' wordt aangeboden in een besloten groep op Facebook, die Woningen te huur in Amsterdam heet.

Volledig scherm
© Facebook.com/woningentehuurinamsterdam

Het onderkomen in Oud-West is acht vierkante meter groot, met daarin een douche, wasbak en kookplaatje. Er is 'voldoende bergruimte', zo meldt de advertentie maar geen wc dus die moet met huisgenoten gedeeld worden. 

'Binnen 7 minuten fietsen zit je op het Leidseplein en met 3 minuten lopen ben je in het Vondelpark of in de gezellige Kinkerstraat,' schrijft de verhuurder.

Tentje op het terras

Het huisje moet 550 euro per maand kosten, inclusief gas, water, licht en internet. Wel wordt een borg gevraagd van 275 euro, en is de minimale huurperiode zes maanden, met twee maanden opzegtermijn. 

Opvallend is verder dat het 'mini-appartement' beschikt over een dakterras dat bijna net zo groot is als de kamer - welgeteld zes vierkante meter. In de Facebookgroep wordt geopperd dat de nieuwe huurder daar maar een tentje moet neerzetten. De verhuurder was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Volledig scherm
De kookgelegenheid. © Facebook/woningentehuurinamsterdam
Volledig scherm
Het dakterras van zes vierkante meter. © Facebook/woningentehuurinamsterdam
Volledig scherm
De advertentie op Facebook. © Facebook/woningentehuurinamsterdam