De bewuste flyer die in West en Nieuw-West is verspreid.
Volledig scherm
De bewuste flyer die in West en Nieuw-West is verspreid. © -

Antihomoflyer verspreid in West en Nieuw-West

Verschillende bewoners van stadsdelen West en Nieuw-West hebben zondag een flyer in de brievenbus ontvangen waarop gelovigen worden opgeroepen in actie te komen tegen homoseksualiteit.

Volgens de flyer worden moslims, christenen en joden wijsgemaakt dat homoseksualiteit binnen hun religie past, maar is dat in werkelijkheid niet het geval. Daarvoor worden verschillende teksten uit de heilige boeken van de geloven aangehaald. 

Bovendien wordt beweerd dat kinderen vaker seksueel misbruikt worden door homoseksuele ouders en dat zij vaker depressies hebben of een einde aan het leven maken. 

'Gedegen onderwijs'
Het is onduidelijk wie er precies achter het pamflet zit. Op het blaadje worden twee Facebookpagina's aangehaald, waarop dezelfde boodschap wordt verkondigd. Eén daarvan gaat over een zaak in Engeland waarbij een Roemeense vader het er niet mee eens wat dat zijn kinderen in een homoseksueel pleeggezin werden geplaatst.  

Een andere Facebookpagina verkondigt ook dat homoseksualiteit in de islam niet is toegestaan. 'Homoseksualiteit komt niet voor in de Koran,' zo valt er te lezen. De makers van de groep benadrukken dat zij tegen het gebruik van geweld tegen homoseksuelen zijn, maar dat 'de oplossing gedegen onderwijs is'.

Aangifte
Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch zegt van verschillende mensen vragen te hebben gekregen over de flyer. Hij raadt iedereen die zich gediscrimineerd voelt door het pamflet aan om aangifte te doen. 

D66-raadslid Jan-Bert Vroege overweegt raadsvragen te stellen over de flyer. Hij hoopt dat gemeente en politie de verspreider ervan op kunnen sporen, om daarmee in gesprek te gaan. Volgens Vroege hebben diverse mensen al aangifte gedaan.

De politie laat weten een onderzoek in te stellen naar herkomst van de flyers. Er zijn tot nu toe zo'n twintig meldingen over de anti-homofolder binnengekomen.

  1. Waarom je tijdens de KVK Startersweek moet luisteren naar ondernemer Annic ten Duis
    Aangeboden door

    Waarom je tijdens de KVK Starters­week moet luisteren naar ondernemer Annic ten Duis

    Ze heeft al meer dan 17 jaar ervaring als succesvol ondernemer. Haar modeplatform I Love Fashion News werd zo’n tien jaar geleden de grootste met 2,4 miljoen maandelijks bereik. Die kennis en ervaring deelt ze tegenwoordig als adviseur en vlogger graag met startende ondernemers. Recht voor z’n raap, zo gaat dat bij Annic ten Duis. Zorg dat je erbij bent als zij spreekt tijdens de KVK Startersweek van 27 maart t/m 3 april. En vergeet je blocnote niet.