Volledig scherm
Badr Hari © Brunopress

'Badr Hari sloeg ook in clubs om zich heen'

Kickbokser Badr Hari wordt er niet alleen van beschuldigd dat hij een week geleden zakenman Koen Everink zwaar heeft mishandeld in een skybox bij dancefeest Sensation in de Arena. Volgens betrokkenen en getuigen sloeg hij ook in de Amsterdamse nachtclubs Air en Jimmy Woo wild om zich heen.

 
Als ik mijn hoofd opricht, schopt ie me vol in mijn gezicht. Mijn tanden breken af, mijn oogkassen kleuren later blauw.
Jeroen van den Berg

Dit schrijft Het Parool vandaag. Medeoprichter Jeroen van den Berg van Air vertelt aan de krant dat Hari (27) hem in de club in elkaar heeft geslagen en in het gezicht heeft geschopt, waarbij hij zijn voortanden verloor. De aanleiding was volgens Van den Berg futiel: iemand uit een groepje dat hij door de club leidde, had bij het passeren door de drukte een hand op Hari's schouder gelegd.

'Voordat ik het weet, haalt hij uit, in mijn gezicht. Ik val op de grond en word op mijn knieën wakker,' zegt Van den Berg. 'Als ik mijn hoofd opricht, schopt ie me vol in mijn gezicht. Mijn tanden breken af, mijn oogkassen kleuren later blauw.'

Na de zware mishandeling, vorig jaar juli, spraken de uitbaters van Air met Hari af dat ze geen aangifte zouden doen als de kickbokser wegbleef.

Vrijdag 18 mei dit jaar heeft Hari volgens ingewijden in het Amsterdamse nachtleven bovendien een bezoeker van club Jimmy Woo mishandeld, in de Korte Leidsedwarsstraat. Zijn broertje, dat in de club een reputatie als lastpak geniet, zou ruzie hebben gekregen met iemand uit 'een groepje negers'.