Volledig scherm
Afgelopen weekend was de testavond © Nadirah Pikart & Bete Photography

Bij Bar Broker fluctueren de drankprijzen

Komende vrijdag is de beursgang van Bar Broker: een pop-upbar waar de prijzen van drank fluctureren net zoals op de beurs.

De prijzen in Bar Broker veranderen de hele avond. Ze worden beïnvloed door de verandering van vraag en aanbod, maar ook doordat het sneeuwt, de nieuwe president Trump iets geks heeft getwitterd of er veertig mensen binnen zijn met een wit T-shirt.

"De barmanagers houden in de gaten wat er gebeurt en bepalen welke gebeurtenissen invloed kunnen hebben op de prijs van de drank," legt Pim Havinga, een van de initiatiefnemers, uit. Er zijn wel minimum en maximum prijzen voor de drankjes: "Hoe de prijs kan variëren verschilt per drankje, soms een euro, soms tientallen centen. Het moet wel leuk blijven."

Volledig scherm
© Bar Broker

De bar is ingericht in de stijl van jaren 80. Havinga: "Denk veel paars en roze, neonlichten, Miami Vice en de eerste Wolf of Wallstreetfilm." En er hangen beursschermen zoals bekend de AEX en Wall Street waarop de actuele prijzen te zien zijn.

Speelse sfeer
De sfeer in de bar moet ontspannen en speels zijn, zegt Havinga. "Als je ergens gaat dansen, bijvoorbeeld bij De School, dan is de stemming vaak wat serieus. In de bar willen we met de aankleding en de muziek een speelsere sfeer creeëren." De muziek wordt onder meer verzorgd door festivalorganisatie Zeezout en Festimi Soundsystem.

Achter Bar Broker, dat drie maanden open blijft, zitten vier partijen: festivalorganisatie ZeeZout, creatief bureau Tosti Creative (o.a. bekend van Disco Boodschappen), Brouwerij de Eeuwige Jeugd en Jajem (Kopstootbar).


Bar Broker, Reguliersdwarsstraat 44
Opening: vrijdag 25 november 17.00 - 03.00.
Daarna op donderdag (20.00-01.00), vrijdag (17.00-03.00) en zaterdag (20.00-03.00) geopend.