Volledig scherm
Drukwerk, met rode pet zanger Harry Slinger. © ANP

Boze Harry Slinger brengt 'je loog tegen mij' opnieuw uit

Harry Slinger brengt met Drukwerk 2012 na dertig jaar een nieuwe versie van 'Je loog tegen mij' op single uit. Met de single wil de Amsterdamse zanger een lans breken voor gedupeerde havenarbeiders die in een langslepend conflict zijn beland met verzekeraar AEGON en andere gedupeerden van financieel bedrog door grote financials.

Komende woensdag zal hij de single voor het eerst zingen voor het AEGON-hoofdkantoor, waar op dat moment een aandeelhoudersvergadering gepland staat. Zo figureren in de clip circa 200 gedupeerde havenarbeiders die met verzekeraar AEGON al lange tijd in een strijd over de havenpensioenen verwikkeld zijn.
 
Deze verzekeraar kocht enige jaren geleden het bedrijf Optas waarin de havenpensioenen zijn ondergebracht. Bij die aankoop werden de algemene voorwaarden overgenomen. Een van die voorwaarden is dat een deel van het pensioenfonds alleen gebruikt mag worden ter verbetering van de havenpensioenen. De boze arbeiders vinden dat Aegon die afspraak niet nakomt. Aegon daarentegen legt de schuld hiervoor bij de stichting die het pensioenfonds verkocht.

Te grazen genomen
Volgens Slinger, die dit initiatief uit eigen naam start, staan de havenarbeiders synoniem 'voor de gewone man/vrouw die steeds vaker te grazen wordt genomen'. ''De ongelijkheid in de maatschappij wordt steeds groter en je ziet dat de top van het bedrijfsleven overal mee wegkomt. Het is schrijnend te zien dat de politiek aan de leiband van de financiële markt loopt. Het wordt tijd dat dat ophoudt.

Het nummer 'Je loog tegen mij' figureerde dit jaar eerder al in de reclamecampagne van Brand New Day. Daarin zong Slinger het lied voor de deur van de grote verzekeraars, die volgens Brand New Day Nederlanders meer dan zeven miljoen woekerpolissen zouden hebben verkocht.

De opbrengst van de single, die vanaf woensdagmiddag 16 mei te downloaden is via iTunes, gaat grotendeels naar de actie-organisatie van de havenarbeiders.