Volledig scherm
Sabine Wortelboer © Privéfoto

Broer organiseert vaartocht voor behandeling Sabine (14)

Sabine, het zusje van Sol Wortelboer, heeft een hersentumor en alleen een dure behandeling in de Verenigde Staten kan haar nog helpen. Om dat te kunnen betalen probeert Sol geld in te zamelen met een evenement op de Amstel.

Sabine woont in het dagelijks leven in Den Haag, maar is op het moment al in Amerika, vertelt Sol. ,,Haar behandeling is al gestart en het gaat redelijk met haar. Dat is het belangrijkst. Het is verschrikkelijk om haar zo ziek te zien. We zijn al een paar maanden bezig met crowdfunding om het enorme bedrag van drie ton, dat nodig is, in te zamelen."

Quote

We gaan samen varen voor Sabientje

Sol Wortelboer

Het eerste deel daarvan is al binnen. ,,De kosten van de eerste acht (van de elf maanden durende) behandelingen zijn gedekt. Maar we hebben nog wel een flinke smak nodig. Een vriend van me opperde het idee om een evenement te organiseren met boten, omdat ik veel mensen ken die houden van varen. Samen varen voor Sabientje en op die manier geld inzamelen, dat leek me wel wat."

Geschiedenis
Volgende week zondag 28 augustus gaat Sol de Amstel op voor zijn zus. ,,We hopen daarmee een beetje geschiedenis te schrijven. Verschillende booteigenaren hebben hun boot voor die dag afgestaan. We verhuren plekken en hopen zo een flinke stoet op het water te verzamelen. Volgens mij is dat op die manier nog nooit vertoond. Het is natuurlijk een rotsituatie waar we inzitten, maar ik denk dat het ook een leuke dag op het water kan worden."

Geïnteresseerden kunnen voor donatie van minimaal 30 euro meevaren. ,,We hebben op dit moment bootjes die plek hebben voor 16 mensen, maar ook boten die wel 130 mensen kunnen vervoeren. Er kunnen in ieder geval 800 mensen meedoen. Maar als er meer mensen per boot aan willen sluiten zijn ze (na een donatie natuurlijk) van harte welkom. Het zou mooi zijn als er zo veel mogelijk mensen komen. Ik hoop dat het druk wordt."

Wie mee wil varen kan zondag 28 augustus om 13.00 uur aan boord bij de Weesperzijde, voor cafe HESP.