Volledig scherm
© Brouwerij De Prael

Brouwerij maakt bier van regenwater

Brouwerij de Prael uit Amsterdam gaat creatief om het veranderende klimaat. De bierbrouwer heeft een bier gebrouwen uit regenwater. ,,Het is een blond en bitter biertje geworden", zegt bedenker Joris Hoebe tegenover The Guardian.

Hemelswater, gaat het biertje heten. ,,Er valt in erg veel regen in de zomer en voor bier heb je water nodig. Bierbrouwen is mijn hobby, dus ik ben gaan kijken hoe ik deze twee gegevens kon combineren", vertelt de 37-jarige Hoebe. 

,,Het lijkt vreemd, maar in de Middeleeuwen brouwden mensen ook al bier van regenwater. Brouwerijen stonden toen vaak naast kerken en kathedralen om het water van de daken op te vangen."

Hoebe garandeert dat het regenwater schoon is. ,,Het bier wordt gekookt zodat alle bacterieën doodgaan. Er zijn veel problemen met kraanwater, waar hormonen en drugsrestanten in gevonden zijn. Met regenwater kunnen we schoner bier maken."

Voor dit biertje werkte De Prael onder meer samen met Amsterdam Rainproof, een project van de gemeente om de opvang van regenwater in de stad te verbeteren. Het bier werd afgelopen vrijdag gepresenteerd en is binnenkort te koop in verschillende restaurants en café's in Amsterdam.