Volledig scherm
De coffeeshop New Times is gesloten © Jop van Kempen

Coffeeshop New Times om vondst handgranaat gesloten

Coffeeshop New Times in de Spuistraat heeft zaterdagavond op verzoek van burgemeester Halsema de deuren gesloten. Zondagochtend werd een tweede handgranaat op de stoep gevonden.

De sluiting is vrijwillig, zo zegt een woordvoerder van de burgemeester. Er is geen sluitingsbevel. De coffeeshop gaat een week dicht. Binnen die periode besluit Halsema of de sluiting voor langere tijd is.

Coffeeshop New Times ging zaterdagavond om 18.30 uur dicht. Zaterdagochtend was er een handgranaat op de stoep aangetroffen.

Zondagochtend is opnieuw een handgranaat gevonden voor de deur van de coffeeshop in de Spuistraat. De melding kwam om 3.30 uur. Het explosief is niet ontploft en werd rond 06.00 verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD).

Ontruiming
Het is nog onduidelijk wie dat voorwerp heeft neergelegd en waarom. De eigenaar van Coffeeshop New Times, de Amsterdammer Mohamed Kamani, zegt dat de politie de zaak in onderzoek heeft en wil verder geen commentaar geven.

Naar aanleiding van de vondst van de eerste handgranaat moest een nabij gelegen hotel kamers ontruimen. Bij de vondst van de tweede handgranaat hoefde dat niet.

Begin van de maand was het ook al raak in de Spuistraat. Toen explodeerde een handgranaat bij de club Mad Fox.

Lees ook: Wat betekenen al die explosieven in de stad?

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.