Dankzij soepelere regels honderden extra middeldure huurwoningen beschikbaar

Projectontwikkelaars mogen oude gebouwen of lege kavels in buurten omzetten in wooncomplexen die volledig uit middeldure huurwoningen bestaan. Zo komen meer huizen beschikbaar voor mensen uit de zorg, het onderwijs of bij de politie, voor wie de stad te duur dreigt te worden.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
  2. Kort nieuws uit de stad

    Jakob Wedemeijer (SP) wordt voorlopig nog geen wethouder Wonen. Een rechtszaak tussen zijn vrouw, Liesbeth Schreiner, en de gemeente zorgt voor belangenverstrengeling. Schreiner probeert via de rechter te bewerkstelligen dat de splitsing van eengezinswoningen bij haar in de buurt wordt teruggedraaid. Het is niet bekend wanneer de rechtszaak dient. Wedemeijer zou de opgestapte Laurens Ivens vervangen. Zijn aanstelling zou eventueel ­tijdens de volgende raadsvergadering in oktober bekrachtigd kunnen worden. Tot die tijd neemt Rutger Groot Wassink (GL) de portefeuille Wonen over.

In samenwerking met indebuurt Amsterdam