Drie jongens aangehouden voor straatroof in Zuidoost

De politie heeft donderdagavond 17 oktober drie minderjarige mannen aangehouden in de omgeving van Geldershoofd in Amsterdam-Zuidoost. De jongens worden verdacht van een straatroof.

Volledig scherm
© ANP

Het gaat om drie Amsterdammers in de leeftijden van vijftien en zestien jaar. De recherche is nog op zoek naar een vierde verdachte. 

Donderdagavond rond 21.50 uur liep een man in de richting van metrostation Ganzenhoef toen hij ter hoogte van de flat Gouden Leeuw vier jongens zag staan. Toen hij voorbij de jongens liep, werd hij van achteren belaagd. De man werd meerdere keren geslagen en de verdachten namen persoonlijke spullen van hem mee. Vervolgens gingen ze er rennend vandoor in de richting van het Strandvlietpad.

Kort na de straatroof schakelde het slachtoffer de hulp in van een man op de fiets. Die man heeft de politie uiteindelijk kunnen helpen bij het aanhouden van de drie verdachten.

De recherche is op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij het onderzoek. Ze worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.