Drie mannen aangehouden voor schietpartij in Oost

De politie heeft drie mannen aangehouden voor een schietpartij in juni 2019 in een parkeergarage aan het Schollenbrugpad in Oost. Bij de schietpartij raakte een 27-jarige man zwaargewond.

Volledig scherm
© ANP

De politie verspreidde na de schietpartij beelden en enkele bijnamen van de daders in de hoop dat zij zich zouden melden. Zo zou een dader ‘Stiffa’ genoemd worden en een ander ‘Isa’. Enkele dagen na het verspreiden van de beelden meldde een van de verdachten zich bij de politie en konden drie anderen aangehouden worden. Die zitten nog vast.

Eind januari meldde zich ook een 32-jarige vrouw op het bureau die zich herkende als de vrouw die ‘Isa’ werd genoemd. Zij is nog steeds verdachte in de zaak, maar niet aangehouden.

De drie verdachten die nog vastzitten zijn een 29-jarige Rotterdammer, een 39-jarige man uit België en een 40-jarige man uit Maassluis. Bij een van de verdachten is thuis een vuurwapen aangetroffen. De politie onderzoekt of dit het wapen is dat bij de schietpartij is gebruikt. De recherche vermoedt dat een mislukte drugsdeal ten grondslag ligt aan de schietpartij.