Volledig scherm
© anp

Drie verdachten vast voor overval juwelenhandelaar

Er zijn drie verdachten aangehouden voor de gewelddadige overval en gijzeling van een Amstelveense juwelenhandelaar in november vorig jaar.

Het gaat om een 38-jarige vrouw uit Huizen, een 32-jarige man uit Rotterdam en een 23-jarige man uit Houten die allen maandag zijn opgepakt. 

Op woensdagavond 9 november even voor tien uur 's avonds sloot het slachtoffer zijn juwelenzaak op de In De Wolken in Amstelveen. In zijn auto reed hij vervolgens naar huis, waar hij werd benaderd door een man die naar hem zwaaide. 

Nadat de juwelenhandelaar stopte, trok de man een vuurwapen en stapte in de auto. Onder bedreiging moest het slachtoffer terugrijden naar het bedrijf. 

Daar sloten nog twee overvallers aan. Het slachtoffer werd opgesloten in zijn kluis, terwijl de drie overvallers uit de winkel een aanzienlijke hoeveelheid juwelen meenamen. Ze vluchtten daarna in de auto van het slachtoffer, die later werd teruggevonden langs de A2, bij afrit Abcoude.

De recherche is de drie verdachten mede op het spoor gekomen dankzij tips van kijkers van Opsporing Verzocht, waar twee keer aandacht werd besteed aan de zaak.