Dries Roelvink.
Volledig scherm
Dries Roelvink. © ANP Kippa

Dries Roelvink gepolst voor functie bij CDA, maar wijst partij af

Dries Roelvink is gepolst door het Amsterdamse CDA om een functie te bekleden in de partij. Dat vertelde de volkszanger bij Radio 1 in zijn dagelijkse column in het programma van Sven Kockelmann.

“Ik heb alleen maar lagere school afgemaakt, maar dat weerhield iemand van het CDA er niet van om mij serieus te polsen voor een functie in de Amsterdamse gemeenteraad,” zei hij. Bij SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen, die te gast was in het programma, informeerde Roelvink ook of je diploma’s nodig hebt om gemeenteraadslid te kunnen worden.

Diederik Boomsma, fractievoorzitter van het CDA in Amsterdam, bevestigt dat Roelvink door voorzitter Jan van den Berg informeel gevraagd is. “Onze voorzitter sprak hem nadat hij paar positieve dingen over het CDA had gezegd. Ik ga graag een keer een kopje koffie met hem drinken en hoor graag zijn ideeën over de stad. Het is leuk dat hij er positief tegenover staat en hart heeft voor de zaak. Je hoeft natuurlijk geen hoge opleiding of bestuurlijke ervaring te hebben om voor het CDA actief te zijn.”

Roelvink laat weten best een keer een kopje koffie te willen drinken, maar geen politieke ambities te hebben. “Er is geen haar op mijn hoofd die er ooit over heeft gedacht om de politiek in te gaan, maar koffiedrinken kan altijd. Maar het moet een beetje luchtig blijven en bij me passen.” Dat laatste is waar Dries over twijfelde, omdat hij zelf niet gelovig is opgevoed of naar de kerk gaat. “Daarnaast ambieer ik ook geen politieke carrière”, vult hij aan. Mocht er in de toekomst dus een ander aanbod komen, dan zal hij dat waarschijnlijk ook afwijzen.