Volledig scherm
Advocaat RIchard Korver roept op tot terughoudendendheid op zijn website. © ANP

Familie inbreker roept op tot terughoudendheid

UpdateDe advocaat van de inbreker die eind vorige week in coma is geslagen toen hij werd betrapt bij het Frans Ottenstadion in Amsterdam, roept op zijn site namens de familie alle politici en gezagsdragers op om terughoudend te zijn met commentaar.

 De familie van de zwaargewonde man is de felle uitspraken van sommige politici meer dan zat. Hero Brinkman van de PVV zei bijvoorbeeld dat dit bij het beroepsrisico van inbrekers hoort.  

Advocaat Korver zegt dat er wel heel erg druk wordt gespeculeerd wat er is gebeurd, terwijl het onderzoek nog in volle gang is. De familie van de zwaargewonde man is de felle uitspraken van sommige politici meer dan zat. Hero Brinkman van de PVV zei bijvoorbeeld dat dit bij het beroepsrisico van inbrekers hoort.

Premier Mark Rutte ging niet specifiek in op het incident in Amsterdam, maar zei afgelopen week wel dat mensen het recht hebben hun lijf en goederen te verdedigen als ze met een inbreker te maken krijgen. Het geweld dat daarbij wordt gebruikt, moet volgens Rutte 'proportioneel' zijn.

Korver zou graag willen dat er rekening gehouden wordt met de gevoelens van de familie van de man die in coma lig ten volgens Korver voor zijn leven vecht. Tevens staat volgens hem nog niet vast dat de man daadwerkelijk een inbraak wilde plegen. Dit staat op de site van RTV-NH.

Wurgen
Vier medewerkers van het Frans Ottenstadion waren vorige week vrijdag aan het posten bij de sporthal, omdat daar de laatste tijd vaak wordt ingebroken.

Ze betrapten een man zou die het gemunt had op zou hebben op koolzuurflessen, die 120 euro statiegeld opleveren. Deze flessen waren bij eerdere inbraken ook al ontvreemd. De mannen gebruikten zoveel geweld tegen de vijftigjarige man, dat hij nu nog steeds in coma ligt. 

Aanvankelijk werden alle vier de mannen gearresteerd, maar inmiddels zijn drie van hen vrijgelaten. De vierde zit nog vast en wordt verdacht van poging tot doodslag op de inbreker.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte gepoogd de dief te wurgen met een nekklem. 'Wij denken dat verdachte door verwurging het slachtoffer het letsel heeft toegebracht,' aldus een woordvoerder van het OM eerder deze week.

Op camerabeelden van de mishandeling is ook een honkbalknuppel te zien. Of het wapen daadwerkelijk gebruikt is door de mannen, is nog niet duidelijk.