Volledig scherm
Bezoekers van de watersportbeurs Hiswa kunnen het opnemen met een hometrainer tegen een mens aangedreven onderzeeër van studenten van de TU Delft. © Stichting WASUB

Fietsrace tegen onderzeeër op waterbeurs Hiswa in RAI

Studenten aan de TU Delft dagen tijdens de watersportbeurs Hiswa sportieve bezoekers uit een wedstrijdje te fietsen tegen een nieuwe onderzeeër. De duikboot, die door de mens wordt aangedreven, is het nieuwste ontwerp van de studenten.

Volledig scherm
© Stichting WASUB

Bezoekers kunnen op een hometrainer strijden tegen de piloot die in een waterbak in de duikboot zit. Zowel het trapmechanisme in de duikboot, als de hometrainers zijn verbonden aan een computer. Het vermogen dat de bezoekers en de piloot, wordt op beeldschermen gepresenteerd.

,,We doen mee aan de Hiswa om aandacht te vragen voor onze projecten en omdat de beurs aansluit op wat wij doen, namelijk watersport,'' zegt Tom Zevenhoven, student maritieme techniek. 

Het TU-ontwerp is een van de innovaties die op de beurs te zien zullen zijn, kondigde de beursorganisatie woensdag aan. De zestigste editie van de Hiswa is van 11 tot en met 15 maart.