Volledig scherm
De botenparade is dit jaar op 5 augustus © Maarten Brante

Gay Pride breidt programma uit naar 9 dagen

Na de EuroPride van vorig jaar, die twee weken duurde, organiseert de Amsterdam Gay Pride dit jaar negen dagen lang evenementen in de stad.

Vorig jaar was Amsterdam aan de beurt om EuroPride te organiseren. De stad stond toen twee weken lang in het teken van lhbti's, van culturele evenementen tot sport en natuurlijk feesten. In navolging van dat succes worden dit jaar meer evenementen georganiseerd voorafgaand aan de Canal Parade op 5 augustus. Pride Amsterdam begint op 29 juli en duurt tot en met 6 augustus.

Walk en Park
Net als vorig jaar staat op 29 juli het Vondelpark in het teken van lhbti's en ook de Pride Walk vindt weer plaats. Om 12 uur 's middags wordt de PrideWalk van de Dam naar het Vondelpark gelopen, daar zijn 's middags optredens, activiteiten en er is een rainbowmarket.

De openluchtbioscoop op de Nieuwmarkt wordt ook weer voor twee dagen geopend, op 2 en 3 augstus.

Zandvoort
Nieuw dit jaar is Pride at the Beach in Zandvoort. Op 31 juli wordt daar een kleine optocht georganiseerd over het strand naar het stadshuis. Daar worden de deelnemers ontvangen door de burgemeester en wordt de regenboogvlag gehesen. De rest van de dag zijn er activiteiten in Zandvoort, het programma voor de andere dagen (van 29 juli tot en met 2 augustus) volgt nog.

Amsterdammers die zelf iets willen organiseren kunnen hun activiteiten via de website van de Gay Pride doorgeven.