De Corona/Sociale Distance Bus rijdt vanaf dinsdag door de stad.
Volledig scherm
De Corona/Sociale Distance Bus rijdt vanaf dinsdag door de stad. © Gemeente Amsterdam

Geen 1,5 meter afstand? De Corona/Social Distance Bus weet u te vinden

Een speciale bus, de zogenoemde Corona/Social Distance Bus, rijdt vanaf dinsdag 31 maart door Amsterdam om mensen te instrueren hoe ze om moeten gaan met social distancing

Via de luidsprekers worden de instructies in verschillende talen verkondigd; in het Nederlands, Engels, Spaans, Twi (Ghanees), Papiaments, Somalisch, Arabisch en Turks. Op deze manier hoopt het stadsbestuur alle Amsterdammers te bereiken, want ‘het belang van het opvolgen van de instructies is levensreddend groot’. 

Een meerijdende jongerenwerker zal waar nodig mensen aanspreken en hen informeren over de maatregelen rondom het coronavirus. Hiermee wil het stadsbestuur een aanvulling bieden op de aangeboden digitale informatie.

De bus start op dinsdag en woensdag in Zuidoost en zal daarna te vinden zijn in andere stadsdelen. Zolang het nodig is, blijft de bus rondrijden. 

  1. Onderwijsinspectie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    Onderwijs­in­spec­tie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    De spanningen binnen het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum lopen flink op. Gisteren kwamen berichten naar buiten dat de voorzitter van het schoolbestuur de directeur-bestuurder heeft geschorst. Autoritair optreden, pesterijen en intimidatie zouden daaraan ten grondslag liggen. Een aantal docenten zou daarom zijn vertrokken. De Inspectie van het Onderwijs zegt ook ‘signalen’ te hebben ontvangen over een vermeende bestuurscrisis binnen het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum.