Volledig scherm
© ANP

Geen vergunningen en open in coronatijd: dubbele dwangsom voor Amstelveense sportschool

Een illegale sportschool aan de Noorddammerweg had niet alleen geen vergunning, maar negeerde volgens de gemeente Amstelveen ook de verplichte coronamaatregelen door open te blijven. De gemeente heeft een dubbele dwangsom opgelegd.

Het gaat om Get Fit With Us, aldus de gemeente. Terwijl alle sportscholen in elk geval tot 6 april de deuren moeten sluiten, kreeg de gemeente meerdere meldingen binnen dat de sportschool nog gewoon open was. Vanwege de ernst van de situatie heeft de gemeente besloten om de hoogte van de dwangsom van 15.000 euro te verdubbelen.

De eigenaar van het pand en de uitbater van de sportschool moeten 30.000 euro betalen als de deuren niet direct sluiten. “Dit had al veel eerder moeten gebeuren, daarom treden we nu extra hard op,” zegt wethouder Herbert Raat. “Het zijn momenteel andere tijden. Dat geldt voor elk bedrijf.” 

De gemeente wilde Get Fit With Us al langer beboeten. “De sportschool is niet in het bezit van een vergunning om te exploiteren op dit adres. De sportactiviteiten vinden plaats in een garagebox,” zegt Raat. Het sluitingsproces van de sportschool wordt nu versneld.

De sportschool zelf zegt wel degelijk al eerder dichtgegaan te zijn en dit op 16 maart via Facebook aan de klanten te hebben laten weten.