Volledig scherm
Drie vlaggen hangen halfstok bij de Stopera © Raounak Khaddari

Gemeente Amsterdam projecteert vlag Sri Lanka op CS

updateUit solidariteit met de nabestaanden en slachtoffers van de aanslag in Sri Lanka projecteert de gemeente Amsterdam dinsdagavond de vlag van het land op het Centraal Station. Ook hangen de vlaggen op het stadhuis dinsdag halfstok.

De projectie zal vanaf 21.00 uur te zien zijn. De gemeente deed dit al eerder, onder meer na de aanslag in Manchester in 2017.

Ook wordt dinsdagavond een wake gehouden voor de slachtoffers. Op Facebook staat een oproep om om half acht naar de Dam te komen. De gemeente kan nog niet zeggen hoeveel mensen er worden verwacht tijdens de herdenkingsbijeenkomst.

Slachtoffers
Bij de aanslagen zondagochtend op kerken en luxehotels kwamen minstens 310 mensen om. Daarnaast zouden ruim 500 gewonden zijn gevallen. De noodtoestand is uitgeroepen. 

Onder de dodelijke slachtoffers zijn zeker 35 buitenlanders, onder wie drie Nederlanders. Het gaat om een 54-jarige vrouw, een vrouw van 48 en een meisje van 12 jaar. 

Er zijn 40 verdachten opgepakt in verband met de aanslagen. De tot voor kort vrijwel onbekende radicaal-islamitische groep National Thowheeth Jama'ath (NTJ) zit volgens de regering van Sri Lanka achter de aanval.

We stand with #srilanka

246 Likes, 0 Comments - Femke Halsema (@burgemeesterfemkehalsema) on Instagram: "We stand with #srilanka"