Grootschalige zoekactie naar vermiste UvA-studente levert opnieuw niets op
De grote zoekactie naar de vermiste UvA-studente Sumanta Bansi van donderdag heeft niets opgeleverd. De politie zocht samen met het Veteranen Search Team in het Robbenoordbos in Wieringerwerf.
Delen per e-mail
De 23-jarige Bansi wordt sinds 18 februari 2018 vermist en sindsdien ontbreekt ieder spoor van haar. Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van 25 juni kreeg de politie meerdere tips binnen met nieuwe informatie. De politie startte aan de hand daarvan een onderzoek in en rondom het Robbenoordbos in Wieringerwerf, ten noorden van Amsterdam.
Volgens de politie was er deze week geen directe aanleiding om opnieuw te zoeken in het Robbenoordbos, maar was het een vervolgstap. “Het is een groot gebied dat de vorige keren nog niet helemaal was bekeken.”
Zwanger
Bansi begon in 2016 met haar studie biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze woonde bij een bevriend echtpaar in Hoorn. In de zomer van 2017 raakte de studente onverwachts zwanger. Daardoor ontstonden er spanningen in haar omgeving. In overleg met het gezin waar ze woonde, pleegde ze abortus.
In 2018 raakte Bansi opnieuw zwanger. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat de studente naar het buitenland is vertrokken. Ook is zelfmoord onwaarschijnlijk, want de jonge vrouw zou blij geweest zijn met haar zwangerschap.
In november 2018 werd de politie pas op de hoogte gesteld van de vermissing toen een priester uit Rotterdam daar melding van maakte. De familie uit Hoorn, waar Bansi woonde, heeft de vermissing niet gemeld. Tot op heden is onduidelijk wat daar de reden voor is.
Verder in het nieuws
-
Openbaar vervoer slechter voor mensen met beperking sinds Noord/Zuidlijn
Voor mensen met een beperking is het openbaar vervoer sinds de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn slechter geworden. -
Hennepkwekerij opgerold in woning Barbusselaan
In een woning aan de Barbusselaan in Zuidoost is een grote hennepkwekerij gevonden. Op last van de burgemeester is het huis per direct voor drie maanden gesloten. -
Portretten Lachgasgebruikers: ‘Ik zag het niet als drugs’
De populariteit van lachgas als partydrug is de laatste jaren enorm toegenomen. Na een alarmerend rapport over de gevolgen van lachgasgebruik wordt het gebruik binnenkort verboden. Wat vinden mensen die zelf weleens een ballonnetje nemen daarvan? -
Schilderwerk Haarlemmerpoort voldoet niet aan vergunning
De gemeente heeft een omgevingsvergunning voor het schilderwerk aan de buitengevels van de Haarlemmerpoort aan Stadsherstel geweigerd. De kleur van de lijsten aan de buitengevels voldoet niet. Een probleempje: het schilderwerk is al af. -
Groot tekort aan schoenen voor daklozen, ook politie zamelt in
De Amsterdamse organisatie Regenboog Groep, een initiatief van inloophuizen voor onder meer daklozen, luidt de noodklok: er is een groot tekort aan schoenen voor daklozen. Daarom is er een grote inzamelingsactie gestart, waaraan de politie ook een steentje bijdraagt.
-
Minder ongelukken sinds snorfiets op rijbaan rijdt
De verbanning van de snorfiets naar de rijweg is een groot succes: er zijn minder ongelukken, zowel met snorfietsers als met fietsers. Deels heeft dit te maken met het feit dat een groot deel van de snorfietsen is verdwenen uit de stad. -
Advocaten Gideon G. willen vrijspraak voor liquidatie Vincent Jalink
De rechtbank moet Gideon G. (30) vrijspreken van betrokkenheid bij de liquidatie van Vincent Jalink op 27 mei 2016, voor zijn huis aan de Klipperweg in Diemen. Dat stellen zijn advocaten, die geen bewijs zeggen te zien. -
Baantjertour stopt om verbod op rondleidingen Wallen
De Baantjerwandelingen door de rosse buurt van Amsterdam stoppen. Door het gemeentelijke verbod op rondleidingen langs prostitutieramen op de Wallen blijft er weinig over van het verhaal van de beroemde Amsterdamse rechercheur.