Halfnaakte man toert in botsauto door Amsterdam

UpdateEen mysterieuze man reed gisteren in een botsautootje door het centrum van Amsterdam. Op sommige momenten droeg hij niet meer dan een korte broek, mogelijk een onderbroek, en een petje.

De lokale zender AT5 plaatste foto's van het tafereel op social media. Omstanders die de man ook gespot hebben, speculeren wild over zijn drijfveren.

Hij zou volgens de geruchten reclame maken voor de jaarlijkse Gay Pride, of een onderbroekenmerk. Maar de verhuurder van het wagentje, een autoverhuurbedrijf uit Limburg, wil niet zeggen aan wie de botsauto verhuurd is. Wel dat die gisteren gebruikt werd voor het opnemen van een reclamevideo in Amsterdam. Ook vandaag zouden nog opnames worden gemaakt.

,,Er is een vergunning verleend door de gemeente Amsterdam'', zegt Viviënne Houben van Magic Car Rental. ,,De opnames zijn bedoeld voor de lancering van een nieuw product.'' Welk product, en van welk bedrijf, wil Houben niet zeggen.

Scootmobiel
De botsauto is op het onderstel van een scootmobiel geplaatst, vertelt de Limburgse verhuurster. ,,Hij kan best hard. Ik denk wel 30 tot 40 kilometer per uur als hij goed vaart heeft. Hij is wel geblokkeerd zodat hij niet om z'n as kan draaien, dat heeft mijn man gedaan voor de veiligheid.''

Zonder vergunning mag je de weg niet op met het karretje. ,,Het is natuurlijk een ding dat in elkaar geknutseld is. Hij is dus niet door de RDW (Dienst Wegverkeer) gekeurd. Dat overwegen we wel, maar tot die tijd blijven we onze klanten vertellen dat je er niet zomaar de weg mee op mag.''

200 euro per dag
De botsauto wordt regelmatig verhuurd voor bijvoorbeeld bruiloften en reclameshoots. Een dagje botsen buiten de kermis kost 200 euro.

Een paar jaar geleden werd een Chinees van de weg geplukt toen hij rondreed in twee botsauto's. Hij had in beide wagentjes één been liggen, en baande zich zo een weg door het verkeer.

Dit artikel is ook verstuurd via WhatsApp. Wil je op WhatsApp ook nieuws ontvangen van AD? Stuur AD AAN naar 06 11568540. (Afmelden kan door AD UIT te sturen).

Two cyclists in monkey suits got jealous of my ride or something...

Posted by A-dam Underwear on woensdag 20 mei 2015