Volledig scherm
© anp

Het Amstel Hotel staat weer eens te koop

Het Amstel Hotel in de hoofdstad staat weer eens te koop. De Libanese eigenaar van het vastgoed van het bekendste vijfsterrenhotel van Amsterdam wil geld zien. Het pand aan de Amstel is sinds 2011 eigendom van de Libanese zakenman Toufic Aboukhater, die voor 450 miljoen euro de hotelportefeuille van de Amerikaanse bank Morgan Stanley overnam, zo meldt het Parool.

Volledig scherm
© anp

Aboukhater, die in Monaco resideert en wiens vermogen naar schatting zes miljard dollar bedraagt, verkocht eerder al het Carltonhotel in het Franse Cannes voor 250 miljoen euro.

Hoeveel het pand aan de Amstel, dat wordt beheerd door een maatschappij op de Britse Maagdeneilanden, moet opbrengen, is niet bekend. 

Aan de exploitatie van het Amstel Hotel zal een verkoop niets veranderen. Bij de transactie in 2006 werd bedongen dat hotelgroep InterContinental het pand ten minste 25 jaar mocht exploiteren. Bovendien draaide InterContinental daarna op voor een rigoureuze verbouwing van het uit 1867 stammende pand, waarbij de 111 kamers werden verbouwd tot 79 kamers, suites en penthouses.

Amsterdamse hotels zijn al enkele jaren zeer gewild bij vastgoedbeleggers. In juni werden de bakstenen van Krasnapolsky via de Franse beheerder Axa voor 157 miljoen euro verkocht aan twee investeringsmaatschappijen.