Volledig scherm
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondah meer dan dertig aanhoudingen verricht. © Politie Amsterdam Centrum-Burgwallen

Homoseksuele mannen zwaar mishandeld achter CS

Tijdens een heftige vechtpartij achter het Centraal Station in de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen zwaar mishandeld. De daders zijn nog niet gepakt.

De vechtpartij ontstond na een discussie op de pont. De twee slachtoffers van 52 en 55 jaar oud werden uitgescholden vanwege hun geaardheid. Eén van de slachtoffers is hierbij tegen de grond geslagen en meerdere keren in zijn gezicht getrapt.

Omstanders hebben er volgens de politie voor gezorgd dat het geweld stopte. Vanwege het grote aantal getuigen heeft de politie veel informatie voor het onderzoek, zoals foto's van de daders en een kentekennummer.

Onveilig
Naast deze vechtpartij heeft de politie Amsterdam Centrum-Burgwallen meer dan dertig aanhoudingen verricht in de nacht van zaterdag op zondag. Onlangs bleek uit de veiligheidsindex van de Voortgangsrapportage Project 1012 dat de Burgwallen te boek staan als de minst veilige buurt van Amsterdam. De verloedering van de buurt stijgt, vooral op de Oudezijds Voor- en Achterburgwal.

Lees verder: Hoe de Wallen een openluchtmuseum worden [+]