Volledig scherm
© ANP

Hoogbejaarde vrouw bestolen na babbeltruc

Een man kwam aan de deur van een 94-jarige vrouw in de Slaakstraat in Zuid en beweerde haar woning te gaan checken op lekkage, maar later bleek hij onder meer haar bankpassen te hebben gestolen.

Het slachtoffer liet op vrijdagochtend 21 september met tegenzin de onbekende man binnen en dacht hem te helpen bij zijn zogenaamde inspectie door verschillende kranen te openen en weer te sluiten.

De man zei op een gegeven moment iets uit zijn auto te gaan pakken, maar bleek met de noorderzon te zijn vertrokken. Met onder meer vijf horloges, contant geld en twee bankpassen, zo bleek later.

Met die passen is later die dag geld opgenomen bij verschillende geldautomaten, op het Surinameplein en aan de Middenweg. Op de beelden, die Opsporing Verzocht dinsdagavond toonde, is twee keer dezelfde man te zien.

De pinnende man is waarschijnlijk niet dezelfde man die door middel van een babbeltruc de woning van het hoogbejaarde slachtoffer wist binnen te komen. Hij wordt geschat tussen de 30 en 40 jaar oud, heeft donker haar en is circa 1.70 meter lang. Ook droeg hij een stoffen tas bij zich en had hij in elk geval de bewuste ochtend gezichtsbeharing.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.