Volledig scherm
© Rink Hof

HvA komt met regeling voor ondernemen naast je studie

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) komt met een speciale regeling voor ondernemende studenten.

De nieuwe regeling lijkt erg op die voor studenten die aan topsport doen. Voor hen wordt nu al op maat gedacht over hoe zij hun sportcarrière kunnen combineren met een studie. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar een aangepast rooster en examenprogramma.

Maar voor studenten die naast hun opleiding een onderneming runnen ontbrak zo'n regeling. En dat terwijl vijf procent van de HvA-studenten tijdens hun studie een onderneming start.

De hogeschool gaf hen bijvoorbeeld wel al de ruimte om af te studeren binnen hun eigen bedrijf, maar een flexibelere studieplanning was niet mogelijk. Maar een eigen onderneming hebben is ook topsport, vinden de studenten. 

Ondersteuning
De HvA komt nu aan hun roep tegemoet met de nieuwe regeling, waarmee de hogeschool obstakels voor ondernemende studenten wil wegnemen. "Onze studenten hoeven nu niet meer te kiezen tussen studie en ondernemerschap, maar kunnen hun ambities op beide vlakken nu beter combineren en daar de benodigde ondersteuning bij krijgen," zegt Ingrid Wakkee, hoofd van het ondernemersprogramma.

De nieuwe regeling gaat vanaf het nieuwe studiejaar, in september, in. Studenten moeten wel aan bepaalde, nog vast te stellen criteria voldoen om aangemerkt te worden als ondernemer.