Volledig scherm
De Youtubers van de Hva. V.l.n.r.: Joey van der Peet, Julian Raouf, Michelle van Nugteren, Jayne van Nuijs, Amber van der Ent, Sofian Maguilej. © HvA

HvA zet Youtube in om studenten te bereiken

De Hogeschool van Amsterdam wil huidige en toekomstige studenten dagelijks bereiken via Youtube. Zes studenten zijn gekozen om ieder op een vaste dag in de week een filmpje te maken.

Het team van studenten begint maandag met het project dat uiteindelijk voor meer binding tussen de Hogeschool en studenten moet zorgen. De onderwerpen die de zes Youtubers aansnijden gaan te maken hebben met de thema's binnen het Youtube-kanaal van de HvA: Een studie kiezen', 'Studeren in Amsterdam', 'HvA in de spotlight' en 'Challenges'.

De zes studenten, tussen de 18 en 21 jaar oud, zijn gekozen op basis van onder andere motivatie en creativiteit. De afgelopen tijd hebben ze training gekregen in filmen en monteren van bekende vloggers.

Door met zes vaste gezichten op zes vaste dagen te werken, hoopt de HvA dat studenten zich kunnen identiciferen met de makers van de filmpjes.

Het is niet voor het eerst dat de Hogeschool moderne media inzet in hun communicatiestrategie. Sinds april 2016 zijn 'HvA-snappers' actief op Snapchat. Studenten maken via het sociale medium korte filmpjes over hun opleiding.