In Zuidoost neergeschoten J. Curiel overleden

De man die donderdagavond rond 19.15 uur is neergeschoten bij de flat Hogevecht in Zuidoost is overleden. Het gaat om de Amsterdammer J. Curiel (1991). Hij had een strafblad, maar stond niet bekend als een zware crimineel.

Volledig scherm
De politie bij de flat Hogevecht in Zuidoost. © ANP

De aanleiding voor de schietpartij is nog onduidelijk. Curiel werd ter plaatse gereanimeerd en is vervolgens met zeer zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij al snel overleed. De politie is naarstig op zoek naar getuigen.

Curiel werd enkele jaren geleden vervolgd voor onder meer een woninginbraak en een gewelddadige straatroof.

De recherche is op zoek naar ‘een kleine, blauwe auto’ waarin ‘meerdere personen zaten’, die kort voor het schieten is gezien door getuigen.

Zeker tweehonderd inwoners van Zuidoost hielden vrijdag onder het motto ‘Stop the Violence’ nog een protestmars tegen het (vuurwapen)geweld, vanwege de niet aflatende reeks schietpartijen en steekpartijen in het stadsdeel.

De directe aanleiding was de liquidatie van de beruchte crimineel Inchomar Balentien (33) op zaterdagnacht 21 juli bij metrostation Kraaiennest. Hij was al vaker doelwit geweest van moordaanslagen, waaronder een liquidatiepoging waarbij in augustus 2013 met een automatisch wapen twee salvo’s op hem waren afgeschoten.

Tot nu toe vielen dit jaar in Amsterdam twaalf doden door geweld.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP