Volledig scherm
Archieffoto High Times Cannabis Cup © ANP

Inval High Times Cannabis Cup

UpdateDe Amsterdamse politie heeft gisteren een inval gedaan tijdens de High Times Cannabis Cup in sporthal Borchland in het stadsdeel Zuidoost. Bij de actie is een man aangehouden. Het gaat om een standhouder die 700 gram marihuana bij zich zou hebben.

Ook is volgens een woordvoerder van de politie een container vol marihuana aangetroffen.

Bij de inval waren volgens ooggetuigen 150 tot 200 agenten aanwezig, dit meldt AT5.  Het was niet toegestaan om tijdens het evenement softdrugs op zak te hebben. Het was de 24ste editie van de High Times Cannabis Cup.

Afschuw
De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) spreekt haar afschuw uit over de politie-actie. Al 24 jaar lang is de High Times Cup een vreedzaam besloten evenement, waarvoor cannabisliefhebbers uit de hele wereld naar onze hoofdstad komen, schrijft de vereniging in een persbericht.

'Het spierballenvertoon van vandaag is helaas symptomatisch voor een klimaat waarin cannabis en coffeeshops structureel gedemoniseerd worden. De 'war on cannabis' is ook in Nederland een realiteit geworden en daarmee de criminalisering van de cannabisconsument, ' aldus de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod