Volledig scherm
De solidariteitswandeling leidt van de synagoge bij het Jonas Daniël Meijerplein naar de moskee Al Kabir op de Weesperzijde. © anp

Joden en moslims houden solidariteitswandeling

Joden en moslims houden zondag een zogenoemde solidariteitswandeling in Amsterdam. Ze lopen van de synagoge bij het Jonas Daniël Meijerplein naar de moskee Al Kabir op de Weesperzijde en leggen bij beide gebedshuizen bloemen neer.

Quote

Het is triest te zien dat gebedshui­zen moeten worden beveiligd

Salaam-Shalom

Hiermee verzetten de deelnemers zich tegen agressie tegen synagogen en moskeeën, antisemitisme en moslimhaat en pleiten ze voor vrede, respect, liefde en vriendschap. De wandeling begint rond 15.00 uur en het programma eindigt om 18.00 uur.

Hart onder de riem
Vriendschapskring Salaam-Shalom, die sinds vorig jaar bestaat en joden en moslims met elkaar in contact brengt, organiseert de wandeling samen met de liberale joodse gemeente en de moskee Al Kabir. Ook niet-joden, niet-moslims en niet-religieuzen zijn welkom. Tot nu toe hebben zo'n honderd mensen zich aangemeld, liet een woordvoerster weten. ,,Het is triest te zien dat gebedshuizen moeten worden beveiligd. Hiermee willen we mensen die zichtbaar geloven een hart onder de riem steken.'' De urgentie hiertoe is volgens haar nog groter na de aanslagen afgelopen weekend in Kopenhagen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement