Volledig scherm
Artist impression van een appartement op de Dam. © Christie's

'Justin Bieber koopt penthouse op de Dam'

Justin Bieber heeft een appartement op de Dam in Amsterdam gekocht. Dat meldt Shownieuws. Sterrenmakelaar Leslie de Ruiter zei donderdag in de uitzending dat Justin een woning op de zevende, achtste en negende verdieping heeft aangeschaft in het gebouw aan de Dam.

Volledig scherm
Justin Bieber. © AP

,,Meer downtown dan dat ga je het niet krijgen. Als overbuurman de koning en de koningin, je kan slechtere buren hebben", aldus De Ruiter, verwijzend naar het paleis op de Dam. Het zou gaan om het complex Dam3 waar Christie's eerder al artist impressions van publiceerde.

De woning, die beschikt over drie verdiepingen en een lift, zou Justin Bieber ongeveer 24,5 miljoen euro hebben gekost. Justin zou het appartement van 1230 vierkante meter volgend jaar kunnen betrekken. Justin kan in de woning rekenen op exclusieve diensten van het nabijgelegen vijfsterrenhotel Krasnapolsky. Ook zijn auto kan hij door het hotelpersoneel laten parkeren.

De Canadese zanger was begin deze maand op bezoek in Amsterdam als onderdeel van zijn concerttour. Toen werd hij op verschillende plekken in de hoofdstad gespot, onder meer bij de kassa van Albert Heijn en op een voetbalpleintje.

Donderdag werd ook bekend dat Justins goede vriend Martin Garrix een luxe penthouse heeft aangekocht. Martin Garrix gaat wonen op de 22e verdieping van een complex aan de Zuidas in Amsterdam.